Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τελικός Survivor!



Απόψε το βράδυ θα τελειώσει το πολυσυζητημένο reality show Survivor. Για να πω την αλήθεια πιστεύω πως έγινε πολύς λόγος για το τίποτα. Διάσημοι πού δεν ήταν και τόσο διάσημοι και άσημοι που τελικά δεν ήταν και τόσο άσημοι. Στις τρεις τελευταίες ψηφοφορίες το παιχνίδι έκανε απίστευτη κοιλία, δεν είχε κανένα σασπένς, είχε άφθονες διαφημίσεις, αμέτρητα βίντεο κονσέρβα με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα και " 'αφθονη" αγάπη από όλους για όλους. Βέβαια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πολλοίς κόσμος παλεύει καθημερινά για την επιβίωση του, είναι λυπηρό ένα παιχνίδι που θυμίζει ρωμαϊκή αρένα να δημιουργεί σύγχρονους "ήρωες", όταν οι πραγματικοί "ήρωες" του κόσμου μας μένουν στην αφάνεια. Αυτό όμως που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι ότι μικρά παιδιά έτρεχαν να φωτογραφίσουν τους "αναλώσιμους" σταρ του Survivor.

 Γιατί όμως τα reality επιβίωσης είναι πολύ υψηλά στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού; Μήπως μας αρέσει να βλέπουμε πεινασμένους ανθρώπους στα πρότυπα του ναυαγού, να παλεύουν μεταξύ τους για ένα κρουασάν και μία μπύρα; Η απάντηση είναι πως όχι, αλλά όταν η τηλεόραση δεν μπορεί να δημιουργήσει πια μεγάλους ηθοποιούς μέσα από καλογυρισμένες σειρές και καλογραμμένα σενάρια όπως κάποτε, μπορεί να δημιουργήσει survivors και αμέτρητες ξανθές "μπίμπο" που νομίζουν πως είναι οι τηλεοπτικές βασίλισσες, της πρωινής, της μεσημεριανής και της βραδινής ζώνης. Ο δεύτερος λόγος είναι πως με κάποιο τρόπο οι τηλεθεατές θέλουν να ξεχάσουν την καθημερινότητα τους, έτσι μη έχοντας και πολλές επιλογές διαλέγουν το πιο ανάλαφρο θέαμα.

Και άλλωστε τι άλλο είναι η τηλεόραση από αυτό που είχε πει ο Jarod Kintz "Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν υψηλής τεχνολογίας τηλεοράσεις, μόνο για να παρακολουθήσουν τις χαμηλότερης ποιότητας τηλεοπτικές εκπομπές".

Εμείς ας ευχηθούμε ότι καλύτερο στον νικητή όποιος κι αν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου