Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Δισκοκριτική: B1A4 "Rollin’"







Artist: B1A4 (비원에이포)
Genre: Dance/ Ballad
Release Date: 2017/9/25 
Language: Korean
Label: WN Entertainment

Track List:
1) Rollin’
2) 너는 내가 필요해 (You Need Me) 
3) Love Emotion
4) Smile Mask
5) 내게 전화해 (Give Me A Call) 
6) 아이처럼 (Like A Child) 

Οι B1A4 κυκλοφόρησαν μόλις το έβδομο μίνι album τους με τίτλο Rollin’ . Οι B1A4 είναι ένα Νοτιοκορεατικό συγκρότημα που αποτελείται από 5 μέλη με σπουδαία ταλέντα, στο τραγούδι, την σύνθεση και το χορό. Ο Jinyoung, ο Sandeul, ο Baro, ο Gongchan και ο CNU δημιούργησαν το 2011 μία μπάντα με φρέσκο ήχο, προσωπικά όταν ακούω τη μουσική τους νιώθω πως το καλοκαίρι δεν τελειώνει ποτέ. Όλα τα αγόρια έχουν υπέροχες φωνές, γράφουν τα τραγούδια τους μόνοι τους, έχουν πρωταγωνιστήσει σε σπουδαία musical και Ο Jinyoung, ο Baro, και ο Gongchan έχουν συμμετάσχει σε πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές κερδίζοντας κριτικούς και κοινό με το υποκριτικό τους ταλέντο. Το όνομα του συγκροτήματος B1A4, έχει να κάνει με την ομάδα αίματος τους το ένα μέλος έχει ομάδα αίματος B ενώ τα αλλά 4 μέλη A. Το συγκρότημα είναι πολύ επιτυχημένο στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, ενώ έχουν πιστούς fan σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Το fan club τους ονομάζετε "BANA". Όπου κι αν δώσουν συναυλία είναι sold out από τα πρώτα 15 λεπτά, ενώ έχουν δώσει συναυλίες σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική. Τα αγόρια έχουν φοβέρες φωνητικές ικανότητες, ειδικότερα ο Sandeul που κερδίζει σχεδόν κάθε διαγωνισμό στον οποίο έχει συμμετάσχει. Ο Baro είναι ο πολύτιμος Rapper του συγκροτήματος που με την έντονη και γεμάτη φωνή του χαρίζει στα τραγούδια μια ρυθμική ένταση. Ο CNU έχει μια αριστοκρατική χροιά που χαρίζει στα τραγούδια μια ξεχωριστή ευαισθησία. Ο Jinyoung είναι το αγόρι που γράφει υπέροχα κάθε φορά για το συγκρότημα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει γράψει τραγούδια για άλλους και έχουν γίνει επιτυχίες. Ο Gongchan είναι το πιο μικρό μέλος σε ηλικία και με την γλυκιά χροιά που διαθέτει η φωνή του προσφέρει στα τραγούδια μια απίστευτη ζεστασιά.
Το συγκρότημα από το 2011 μέχρι σήμερα κατακτήσει σπουδαία βραβεία όπως το " Hot Star Debut" και βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη το 2011. Το 2012 στο "Asia Song Festival" το βραβείο καλύτερού νέου Ασιάτη καλλιτέχνη. Βραβείο "Bonsang" τρεις συνεχόμενες χρονιές το 2013, 2014 και 2015. Το 2015 το συγκρότημα ήταν υποψήφιο στα ευρωπαϊκά βραβεία MTV για το βραβείο καλλίτερος Κορεάτης καλλιτέχνης. Το 2016 τα αγόρια κατέκτησαν το βραβείο του πιο καλοντυμένου άνδρα καλλιτέχνη. Τα αγόρια όμως εκτός από σπουδαίο ταλέντο έχουν και σπουδαία φιλανθρωπική δράση, θυμίζοντας μας με τις πράξεις τους ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι κοντά στο κοινό τους.
Ο δίσκος Rollin’ είναι η έβδομη δισκογραφική δουλεία του γκρουπ. Για τις ανάγκες της φωτογράφισης του δίσκου τα αγόρια ταξίδεψαν μέχρι την Αυστραλία. Υπάρχουν τρεις version εξωφύλλου, η μαύρη που συμβολίζει μια νέα και εκλεπτυσμένη πλευρά τους. Η γκρίζα που συμβολίζει από πόσο μακριά έχουν έρθει και που έφτασαν, να σημειώσω εδώ πως όλα τα αγόρια κατάγονται από την επαρχία. Η μπλε εκδοχή δείχνει τα καλλίτερα που έρχονται. Το album αποτελείται από 6 τραγούδια με φρέσκο μοντέρνο ήχο. Το τραγούδι Rollin’ έγινε βίντεοκλιπ, τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν στην Αυστραλιανή εξοχή και εκτός από το υπέροχο τοπίο την παράσταση κλέβει η απίστευτη ομορφιά των αγοριών. Το τραγούδι είναι χορευτικό και το καλλίτερο σημείο του είναι όταν τραγουδάνε όλοι μαζί, επιτυγχάνεται ο τέλειος συγχρονισμός των φωνών τους. Στο τραγούδι You Need Me το rap του Baro είναι το πιο δυνατό του σημείο, ωστόσο όλο το τραγούδι έχει έναν beat ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις. Το τραγούδι Love Emotion αναδεικνύει υπέροχα της φωνητικές κορόνες των αγοριών. Το τραγούδι Smile Mask είναι ένα ροκ κομμάτι με την ηλεκτρική κιθάρα και το πιάνο να κυριαρχούν στον ήχο του. Στο τραγούδι Give Me A Call ο ηλεκτρονικός ρυθμός του σε συνδυασμό με τις υπέροχες φωνές όλων είναι μια μελωδική έκρηξη συναισθημάτων. Το τραγούδι Like A Child είναι μία αισθαντική ποπ μπαλάντα και αυτό που λατρεύω περισσότερο από όλα. Σε αυτό το κομμάτι η φωνή του Sandeul ακουμπάει την ψυχή και του πιο δύσκολου ακροατή.

Το Rollin’ αποτελεί ένα album γραμμένο εξ ολοκλήρου για την αγάπη, αλλά ακόμη και το πιο υποτονικό τραγούδι του δίσκου μας κάνει να αισθανθούμε μια αισιοδοξία. Επίσης αποτελεί μια από τις πιο εκλεπτυσμένες ηχητικά δουλείες των αγοριών.
Εύχομαι το συγκρότημα να γνωρίσει επιτέλους την αναγνώριση που του αξίζει αφού είναι ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα και ότι ακούσει κανείς στο cd θα ακούσει και αν έχει την ευκαιρία να τους απόλαυση ζωντανά. Εγώ τους είχα δει στη συναυλία που έδωσαν την περσινή χρονιά στη Μαδρίτη και από τότε είμαι μια θανατική "BANA".
ΒΑΘΜΟΣ 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου