Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Δισκοκριτική: NU’EST W (뉴이스트 W) - "W, HERE"




Artist: NU’EST W (뉴이스트 W)

Genre: Dance

Release Date: 10/10/2017

Language: Korean

Label: Pledis Entertainment



Track List:

1. 하루만 (My Beautiful) 
2. WHERE YOU AT 
3. PARADISE (REN SOLO)
4. GOOD LOVE (ARON SOLO)
5. WITH (JR SOLO)
6. 지금까지 행복했어요 (Thankful For You) (BAEKHO SOLO)



Το Νοτιοκορεατικό συγκρότημα NU’EST W κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο album του με τίτλο "W, Here", μπορώ να πω πώς το περίμενα με μεγάλη αγωνία όπως και πολλοί άλλοι αφού αυτός ο δίσκος σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην καριέρα τους και δεν διαψεύθηκα αφού εάν άκουσε κάνεις το album θα ανακαλύψει την ένταση και το πάθος ενός ντεμπούτου. Το group αποτελείται από 5 αγόρια με υπέροχες φωνές και απίστευτη ομορφιά. Μέλη του συγκροτήματος είναι ο JR, ο Aron, ο Baekho, ο Ren και ο Minhuyn. Το group έκανε το ντεμπούτο του στη μουσική σκηνή το Μάρτιο του 2012 με το single "Face". Από τότε και μέχρι σήμερα το group έχει κυκλοφορήσει τέσσερα μίνι album, τρία ολοκληρωμένα album και αρκετά singles. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια είναι η μπαλάντα "Hello". Οι NU'EST έχουν κυκλοφορήσει επίσης κομμάτια στην Κίνα και την Ιαπωνία, έχουν συμμετάσχει σε βιντεοκλίπ, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Καναδά και Ιαπωνία.

Ωστόσο παρόλη τη σκληρή δουλεία και το ταλέντο των αγοριών, δεν είχαν την αναγνώριση που θα περίμενε κανείς. Έτσι στα μέσα του 2017 τα αγόρια και η εταιρία τους αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο δημοφιλές Κορεατικό Ρίαλιτι "Produce 101 Season 2" και να κερδίσουν την προσοχή που τους άξιζε. Στο show τελικά έλαβαν μέρος μόνο τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του group ο JR, ο Baekho, ο Ren και ο Minhuyn. Το συγκρότημα έγινε όντως αγαπητό σε ολόκληρη τη Νότια Κορέα αλλά μόνο ο Minhuyn κατάφερε να μπει στην τελική εντεκάδα του διαγωνισμού και να γίνει μέλος στο καινούργιο  συγκρότημα  "Wanna One" που δημιουργήθηκε μετά το τέλος του show και δεσμεύεται με συμβόλαιο να μείνει στο group μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018, μετά τη λήξη του συμβολαίου έχει το δικαίωμα αν το επιθυμεί να επιστρέψει στους NU’EST. Οι NU’EST έβλεπαν τον Minhuyn σαν μητέρα του συγκροτήματος λόγω της ωριμότητας του και του χαρακτήρα του. Όπως όλα δείχνουν και ο Minhuyn και τα υπόλοιπα αγόρια θέλουν να γίνουν μια ομάδα όπως και πριν.

Το τελευταίο album των αγοριών " W, Here" ουσιαστικά σηματοδοτεί μια μουσική αναγέννηση για αυτούς. Το album περιλαμβάνει 6 τραγούδια, 4 solo κομμάτια, το "paradise" ( Ren solo), το "good love" ( Aron solo), το "with" (JR solo) και το "thankful for you" (Baekho solo) και δύο ομαδικά κομμάτια το "where you at" και το "my beautiful". Κάθε μέλος σε αυτό τον δίσκο είχε τη δυνατότητα να τραγουδήσει ένα κομμάτι που το αντιπροσωπεύει και αναδεικνύει το φωνητικό του ταλέντο. Το album από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του κατέκτησε την κορυφή πολλών charts. Ενώ μπορεί όποιος θέλει να το αγοράσει από το ITunes και το Spotify.

Το τραγούδι "where you at" έγινε ένα καλογυρισμένο βιντεοκλίπ υψηλής αισθητικής. Τα αγόρια εδώ κατέθεσαν πραγματικά την ψυχή τους σε ένα δραματικό τραγούδι που με μια λυρική απόγνωση ρωτάει "που βρίσκεσαι", δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το κομμάτι απευθύνεται στο πέμπτο μέλος του συγκροτήματος τον Minhuyn, ενώ ο Baekho στην συνέντευξη Τύπου για το δίσκο δήλωσε πως ο Minhuyn ήταν από τα πρώτα άτομα που άκουσαν το τραγούδι. Το κομμάτι "paradise" είναι το solo του Ren ένα τραγούδι με μοντέρνο ακουστικό ηχόχρωμα που μας δείχνει ότι ο Ren δεν είναι μόνο όμορφος σαν άγγελος τραγουδάει και σαν άγγελος. Το τραγούδι "good love" είναι το solo του Aron, ίσως το πιο ωραίο τραγούδι του δίσκου λόγω των πολλαπλών μελωδικών γραμμών του. Το τραγούδι "with" είναι το solo του JR ένα καθαρά ραπ κομμάτι με έντονο συναισθηματισμό. Το "thankful for you" αποτελεί το solo του Baekho στο δίσκο, μια αριστουργηματική μπαλάντα δώρο από τον Wooki του συγκροτήματος "Seventeen" στον φίλο του Baekho. Το τραγούδι είναι από αυτά που απολαμβάνει κάνεις μετά από μια κουραστική μέρα, ενώ σε αυτό κυριαρχεί ο ήχος της ακουστικής κιθάρας και του βιολιού. Στο τραγούδι "my beautiful" τραγουδούν ξανά όλοι μαζί για την αγάπη και την ελπίδα ενός γυρισμού.

Σε όλο το album υπάρχουν στιγμές που ο καθένας και όλοι μαζί λάμπουν μέσα από το ταλέντο τους.

ΒΑΘΜΟΣ 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου